2011-03-04

Programmets uppbyggnad

Civilingenjör Samhällsbyggnad är ett femårigt program på KTH.

Varje år delas in i två terminer och varje termin i två perioder. De första sju perioderna studerar alla som går programmet samma kurser.

Den åttonde perioden, den sista i år 2, väljer man att läsa antingen Ekonomisk geografi eller Mekanik, vilket sedan begränsar vilka inriktningar man kan välja för år 3-5. Det är dock möjligt att läsa både Ekonomisk geografi och Mekanik, om man så skulle önska.

År 3 börjar man läsa sin inriktning, men många kurser är gemensamma för liknande inriktningar, till exempel för Anläggningsprojektering och Huskonstruktion. Under detta år skriver man också ett kandidatexamensarbete.

Vad som händer under år 4-5 skiljer sig lite beroende på inriktning, men generellt sett så fortsätter man läsa inriktningsspecifika kurser samt en del valfria, skriver ett examensarbete och praktiserar. För vissa inriktningar kan man ta en Master såväl som en civilingenjörsexamen. De absolut flesta kurser hålls på engelska dessa två år.

Observera att Samhällsbyggnadsprogrammet fortfarande är rätt så nytt och håller fortfarande på att omformas, så det som står ovan kan mycket väl vara helt fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se